Ванилови полумесеци с орехи

... от Катерина в Десерти Посещения 3729 15 декември, 2020
Ваниловите полумесеци с орехи са вкусни и лесни за приготвяне сладки. Приготвят се с малко съставки, а резултатът е топящи се в устата вкусни и ароматни сладки. Ако решите може да ги направите в различна форма или големина от посоченото в рецептата, а орехите може да замените с друг вид ядки като например бадеми.

20 мин. подготовка

15-20 мин. печене

180°C

около 70 броя

Описание

Ваниловите полумесеци с орехи са вкусни и лесни за приготвяне сладки. Приготвят се с малко съставки, а резултатът е топящи се в устата вкусни и ароматни сладки. Ако решите може да ги направите в различна форма или големина от посоченото в рецептата, а орехите може да замените с друг вид ядки като например бадеми. Приготвям ги по този начин:


1 В купа разбъркайте добре мекото маслото заедно със захарта и ванилията. Маслото трябва да е меко, а не разтопено. Добавете брашното и орехите. Разбъркайте отново добре, ще се получат трохи. Почнете да месите с ръце, докато се получи тесто.


2 Разделете тестото на 4 части. Оформете от тях фитили (широки около 3 см). Сложете ги в подходящ съд покрити със стреч фолио и ги оставете в хладилник за около 1 час.


3 След като тестото е стегнало, извадете го от хладилника и го нарежете на филийки с дължина около 1 см. От всяка филийка направете малък фитил (който може да изтъните в краищата) и oформете във формата на полумесец. Наредете внимателно сладките в тава застлана с хартия за печене като оставяте разстояние между тях, защото ще се издуят по време на печенето. Използвам тава с размер 37х44 см като от посоченото количество пека две тави сладки.


4 Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 до 20 минути, докато краищата им започват да стават златисто кафяви. Времето за печене може да е различно според големината на сладките, които сте оформили, затова е най-добре да ги наблюдавате.


5 След като ваниловите полумесеци са изпечени ги оставете да се охладят. Докато са топли са ронливи и меки, затова е най-добре да изстинат в тавата без да ги местите.


6 След като са се охладили изсипете пудрата захар в подходящ съд и оваляйте всяка сладка в нея. Съхранявайте в кутия.

Коментари

Оставете коментар

Няма да бъде публикуван никъде.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Вижте още

Ягоди със заквасена сметана - свеж десерт подходящ и за хранителния кето режим на Атанас Узунов.

Ягоди със заквасена сметана

Ягоди със заквасена сметана - свеж десерт подходящ и за хранителния кето режим на Атанас Узунов.

Рецепта
Сладък и ароматен сладкиш с пресни и сочни ябълки!

Сладкиш с ябълки

Сладък и ароматен сладкиш с пресни и сочни ябълки!

Рецепта

My Taste For Living