Дино Парка в Ръшнов

... от Катерина в Румъния Посещения 9796 29 май, 2019

Дино Парка в Ръшнов е зона за отдих с музейна част както на открито, така и на закрито, и е най-големият подобен парк в Югоизточна Европа. Разполага с около 100 експоната на динозаври и други праисторически същества в реален размер. Наскоро са добавили и точно копие на най-големия динозавър живял някога на земята – Seismosaurus, дълъг 45 метра, който определено беше впечатляващ като гледка.

Паркът разполага още с детски площадки – пързалки, люлки, влакчета, катерушки, един голям кораб с интерактивен маршрут, други интерактивни зони и още забавни неща, част от които може да видите и на снимките в галерията.

След като подминахме площадката, започнахме да се разхождаме по една пътечка в гората и да разглеждаме различните видове динозаври. Маршрутът беше много приятен за разходка и определено е направен много интересно и забавно за децата.

На едно място стигнахме до един вулкан, който през 3 минути изригваше и пускаше пушек. Ако застанеш на площадката пред него в момента, когато изригва, сцената започва да вибрира и да наподобява истинско изригване на вулкан. Беше забавно изживяване.

Друго интересно, което видяхме, беше пещера с вкаменелости от динозаври, изложба на истински, рядък метеорит, открит на румънска територия, сензорна стая със звуци от динозаври, праисторически бозайници. Посетихме и 9D кино, което представляваше около 15 минутна прожекция, която лично мен така ме разлюля, че ми прилоша... Но останалите се забавляваха.

Пътувайки за Дино Парка (използвайки, разбира се, Google Maps), се стига до един голям паркинг, където трябва да паркирате. От там до него разстоянието е някъде около 1 км и вариантът е или да се стигне до там пеш, или да използвате трактор-влакчето за превоз. Разбира се с деца вторият вариант е най-удачен и атрактивен. Първата спирка на влакчето е Дино Парка, а след като го разгледате, може да се качите отново и да стигнете до крепостта в Ръшнов, която е с много впечатляваща гледка. Билетът за влакчето се заплаща еднократно от касата на паркинга. В момента на нашето посещение билет за възрастни струваше 28 леи (11.50 лв), за деца от 3 до 14 г. – 22 леи (9 лв), за деца под 3 г. е безплатно.

Коментари

Оставете коментар

Няма да бъде публикуван никъде.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Вижте още

Зоологическата градина в Сибиу е най-старият зоопарк в Румъния. Той е сред най-добрите там и е много популярен сред местните жители.

Зоопаркът в Сибиу

Зоологическата градина в Сибиу е най-старият зоопарк в Румъния. Той е сред най-добрите там и е много популярен сред местните жители.

Разгледай
Красиво запазената крепост Фъгъраш се намира в град Фъгъраш, намиращ се между градовете Сибиу и Брашов в румънския регион Трансилвания.

Крепост Фъгъраш

Красиво запазената крепост Фъгъраш се намира в град Фъгъраш, намиращ се между градовете Сибиу и Брашов в румънския регион Трансилвания.

Разгледай

My Taste For Living