Музеят на Алфа Ромео до Милано

... от Катерина в Италия Посещения 5654 17 октомври, 2019
Историческият музей „Алфа Ромео“ (Museo Storico Alfa Romeo) на италианската автомобилна компания е открит на 18 декември 1976 г. Музеят е построен в градчето Арезе, на 12 километра от Милано.

Историческият музей „Алфа Ромео“ (Museo Storico Alfa Romeo) на италианската автомобилна компания е открит на 18 декември 1976 г. Музеят е построен в градчето Арезе, на 12 километра от Милано. В него се съхраняват множество прототипи на автомобили, произведени от компанията и носили нейната слава из целия свят.

Мястото е истинско бижу за ценителите на ретро автомобили, а и не само. А моите малък и голям (само на външен вид) мъж бяха очаровани от богата колекция в музея. Експонатите са страхотни и наистина заслужават внимание. За разглеждането им е добре да си отделите поне няколко часа, като е добре да знаете, че вътре има кафене, където може да отпочинете и обядвате.

В музея е събрана над 100 годишната история на Алфа Ромео. Нейното производство включва автомобили, железопътни локомотиви, трактори, автобуси, трамваи, морски и летателни двигатели. Разходката в музея ще ви запознае хронологично с колите от 1910 година до сега. За всеки експонат може да прочетете подробна информация и любопитни факти. Състезателната история на Алфа Ромео също е много богата, с множество победи. Именно тази история е в клипа по-долу. В края на музейния маршрут има 4D киносалон, където прожектират кратък филм, посветен на легендарните успехи на компанията. Освен музейната част може да посетите и шоурума, да се докоснете и усетите най-новото, което предлагат от Alfa Romeo.

Коментари

Оставете коментар

Няма да бъде публикуван никъде.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

My Taste For Living